LC Uki/Männäinen - Liikuntapuiston avajaiset

Sää suosi uuden liikuntapuiston avajaisia Uudessakaupungissa

IMG 0026 Liikuntapuiston avaus 16.5.2015Jo vuonna 2010 käynnistetty liikuntapuistohanke, ikuisuusprojektiksikin mainittu, otettiin virallisesti käyttöön 16.5.2015.

Liikuntapuisto nimettiin paikallisen urheiluaktiivin mukaan ja nimikyltin paljasti kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa.

IMG 0039 Liikuntapuiston avaus 16.5.2015Tilaisuuden alussa lion Heikki Blinnikka, LC Uki/Männäinen, kertoi projektin värikkäästä taipaleesta sekä lukuisista yhteistyökumppaneista, jotka mahdollistivat puistohankkeen toteuttamisen.

Heikin mukaan kaupunki on ollut hienosti mukana projektissa. Kaupunki mm lahjoitti alueen puistolle, Heikin sanoin: ”Kaupungin parhaalta paikalta aivan Leijona-puiston vierestä”.

Tilatut kuntoilulaitteet saapuivat syksyllä 2014, jolloin ne myös asennettiin paikoilleen. Kevään 2015 aikana on tehty paikan viimeistelyä ja juuri ennen avajaisia oli paikan virallinen hyväksyntäkatselmointi.

IMG 0043 Liikuntapuiston avaus 16.5.2015Heikin avauksen jälkeen valtiovallan tervehdyksen toi ”Kike” Elomaa. Puheessaan ”Kike” korosti liikunnan tärkeyttä päivittäisessä elämässä. Passiivinen toiminta yleistyy, kun jakuvasti kehitetään päivittäisiä askareita helpottavia innovaatioita jolloin tärkeä hyötyliikunta vähenee.

Liikkumattomuuden hinta on UKK instituutin mukaan vuosittain 1-2 miljardia euroa. "Kikelle" rahaakin tärkeämpää on ihmisten hyvinvointi ja onnellisuus. Liikunnan mukanaan tuoman yhteisöllisyyden arvoa on vaikea mitata euroissa.

Yli 65-vuotiaille suositellaan säännöllistä liikuntaa, joissa harjoitetaan lihasvoimaa, tasapainoa sekä notkeutta. Juuri tähän harjoitteluun uusi liikuntapuisto sopii erinomaisesti. Esimerkkinä liikunnan merkityksestä ”Kike” mainitsi paikallisen sotasankarin ja veteraanisuunnistuksen moninkertaisen maailmanmestarin, Erkki Luntamon. Erkki piti kiinni liikunnallisista elämäntavoista esimerkillisesti.

IMG 0052 Liikuntapuiston avaus 16.5.2015Puheensa päätteeksi juhlallisten fanfaarien saattamana ”Kike” paljasti puiston nimikyltin. Puisto sai nimekseen ”Erkin liikuntapuisto”, juuri Erkki Luntamon muistoksi.

IMG 0063 Liikuntapuiston avaus 16.5.2015Avajaisissa oli paikalla Luntamon perhettä ja Erkin poika muisteli lämmöllä isänsä liikuntaharrastuksia.

”Erkki kerkki, jokapaikkaan kerkii!” oli todennut Jokisen täti naapurista. Erkki harrasti liikuntaa monessa eri muodossa mutta lähinnä sydäntä oli suunnistus.

Viimeisin maailmanmestaruus tuli Unkarissa, jolloin hän oli 96-vuotias! Erinomainen esimerkki meille kaikille. Puheen Erkin poika päätti isänsä sanoin: ”Liikun niin kaun kuin elän ja liike on lääke.”

IMG 0065 Liikuntapuiston avaus 16.5.2015Kaupungin tervehdyksen toi kaupungin hallituksen puheenjohtaja Seppo Nikula.

Puheenvuorossaan Seppo kiitti auliisti LC Uki/Männäisen arvokasta työtä vanhusten liikunnan eteen. Uusi puisto luo loistavat puitteet aktiiviselle ja sosiaaliselle vapaa-ajan viettämiselle.

Sepon mukaan ilta-aurinko paistaa puiston kohdalle pisimpään ja puisto on siten oiva paikka piknikeille ja pienimuotoisille konserteille.

Lopuksi vielä hankkeen varsinainen alullelaittaja, fysioterapeutti Laura Tammela, kertoi lyhyesti hankkeen alkuvaiheista. Laura totesi, että yhteistyöllä saadaan aikaan vaikka mitä.

IMG 0088 Liikuntapuiston avaus 16.5.2015Puheiden aikana Kike kävi vaihtamassa verryttelyasun päälle ja lopussa olikin puiston liikuntalaitteiden esittely. Lauran johdolla Kike esitteli jokaisen laitteen innokkaalle yleisölle.

IMG 0109 Liikuntapuiston avaus 16.5.2015Ukin leijonien erinomaista yhteistyötä edusti myös LC Uki/Merettaret, joka tarjosi yleisölle maistuvat pullakahvit.

IMG 0054 Liikuntapuiston avaus 16.5.2015Loistava tapahtuma ja Heikin työ on loistava esimerkki peräänantamattomuudesta. ”Yhdessä tekemällä tavoitteisiin!”

 

Teksti ja kuvat
DC Ismo Viinikainen
Piirin webmaster

Viimeksi päivitetty (18.05.2015 20:59)

 
Kielen valinta
Finnish (Suomi)
Piirin tulevat tapahtumat