Piirin pinssi

Piirin_pinssi_120Piirin 107-A pinssi uudistui

Monia vuosia oli A-piirissä keskusteltu ajatuksesta oman pinssin hankkimisesta. Asiaa ryhtyi lopulta valmistelemaan toimikunta, jonka puheenjohtajaksi valittiin Harri Nurmi. Jäseninä toimivat mm. kyseisen kauden 2001-2002 piirikuvernööri Jukka Rauhaniemi sekä Hannu Pohjola LC Turku/Impivaarasta.

Pinssin käyttötarkoitusta ja kokoa puntaroitiin pitkään. Piirihallituksen kannan mukaan sen tuli olla arvokas, suurikokoinen ja "vaihtopinssiksi" soveltuva. Henkilökohtaisesti olin rintapielessä kannettavan pienemmän vaihtoehdon kannalla, kertoo pinssin suunnitellut Hannu Pohjola.

Suunnitteluvaiheessa käytiin laajaa keskustelua käytettävistä väreistä ja symboleista. Keskustelun taso oli Pohjolan mukaan sellaista, että hän päätti ottaa asiassa yhteyttä päämajaan. Sitä kautta saatu ohje - tehkää niin kuin parhaaksi näette -, laukaisi tilanteen.

Merkin kooksi määriteltiin 29 x 45 mm. Sen väreinä olivat kulta, Suomen lipun sininen ja valkoinen. Keskellä oleva lion-merkki toteutettiin kohokuviona. Yläosan muodostaa yksi Varsinais-Suomen tunnuksista -Turun Linna ja alaosan Varsinais-Suomeen liittyvä vesiaihe viisine aaltoineen, jotka kuvaavat piirin viittä aluetta.

Pinssin valmisti Merkki-Metalli Oy. Valmistajan ja heidän alihankkijansa kanssa käytiin lukuisia neuvonpitoja ennen lopullisen version valmistumista, kertoo Hannu Pohjola.

Uusi pinssi on rintapieleen sopiva

Vuoden 2010 alussa havaittiin, että piirin rahastonhoitajien mm.  Jaakko Hirvelän ja Markku Ilosen aktiivisuudesta johtuen, pinssit oli loppuunmyyty. Käynnistyi keskustelu, jossa sivuttiin pinssien tarvetta ylipäänsä, mahdollisen uuden pinssin kokoa ja käyttötarkoitusta. Eniten epäiltiin pienentämisen aiheuttamaa ongelmaa symbolien ja tekstien erottautumisessa. Eri vaihtoehtoja puntaroitaessa selviteltiin mm. hankintahintaa, materiaalia ja suunnittelijan mielipidettä asiassa.

Keväällä 2010 piirihallitus päätti tilata 1000 kpl uusia pinssejä, jotka kooltaan soveltuvat rintapielessä käytettäviksi.

Merkin suunnittelija, Hannu Pohjola, kiinnitti tyytyväisenä uuden pinssin rintaansa todeten : "Tämä soveltuu entistä paremmin rintapielessä kannettavaksi."

Klubit voivat halutessaan tilata pinssejä piirin rahastonhoitaja Markku Iloselta klubeittain (ei yksittäiskappalein). Pinssin hinta on 3 €.


Lars Wiren
Tiedotus- ja PR-toimikunta

Viimeksi päivitetty (29.03.2011 22:15)

 
Kielen valinta
Finnish (Suomi)
Piirin tulevat tapahtumat