LC Turku/Ilpoinen – Haahkat uivat Aurajokeen 9.5.2015

Viides Haahka-aiheinen ympäristötaideteos Turussa

Kansikuva LC Ilpoinen 9.5.2015 400Taitelija Reima Nurmikko loi ympäristötaideteoksensa Flux Auran vuoden 2011 Turun Kulttuuripääkaupunkivuonna.

Osana teosta olivat Aurajoessa uivat haahkat. Sama aihe on toistunut hänen teoksissaan vuosittain.

Vuoden 2015 ympäristötaideteos on nimeltään ”Tasapainoilua”. Teoksen ylläpidosta ja asennuksesta vastaa LC Turku/Ilpoinen. Yhteistyökumppanikseen klubi on saanut meripartiolippukunnat Turun Partio-Sissit ja Kupittaan Henrikinpojat sekä Turun Meripelastusyhdistyksen. Yhdistykset kantavat huolta Itämeren saastumisesta. Tämä on ollut myös taiteilijan lähtökohtana teoksen luomisessa.

LC Ilpoinen 9.5.2015 400Lions Club Turku/Ilpoisen tavoitteena on tuoda merensuojelun näkökulmaa omalta osaltaan näkyväksi ja tukea eri tavoin merensuojelua tukevia hankkeita. Taiteilija Reima Nurmikko on tehnyt aiheeseen liittyen myös öljyvärimaalauksen, jonka tarkoituksena on tukea Tasapainoilua-teoksen vuosittaista ylläpitoa ja Itämeren suojeluhankkeita.

Kuvassa LC Turku/Ilpoinen 1. vp Tapio Harittu seuraa haahkojen kotiutumista Aurajokeen.

Halukkaat voivat lahjoittaa sovittavan summan LC Turku/Ilpoisten kautta, osallistuen samalla ympäristönsuojeluun. Lahjoittaja saa muistoksi numeroidun, signeeratun ja tyylikkäästi kehystetyn vedoksen alkuperäisestä teoksesta. Lions-toiminnan periaatteiden mukaisesti kaikki lahjoitetut varat kohdennetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.


Teksti ja kuvat:
107-A Tiedotus ja PR
DC Lars Wiren

 
Kielen valinta
Finnish (Suomi)
Piirin tulevat tapahtumat